Friday, May 15, 2015

U Tuzli identifikovano još šest žrtava, među njima 16-godišnjak



"Identitet žrtava utvrđen je na temelju DNK analize a danas su njihov identitet potvrdili članovi njihovih obitelji. Identificirane žrtve ekshumirane su u ranijem periodu iz sekundarnih masovnih grobnica pronađenih na lokalitetima Kamenica i Liplje na području Zvornika", kazala je Čengić.

Prema njenim riječima, najmalađa žrtva koja je danas identificirana je maloljetni Almir Mujanović, imao je 16 godina kada je ubijen 1995. godine na području Liplja u Zvorniku, a njegovi posmrtni ostaci pronađeni su u sekundarnoj masovnoj grobnici Liplje na području Zvornika.

"Najstarija žrtva koja je danas identificirana je Jusuf Smajlović koji je ubijen u 76.  godini života, a njegovi posmrtni ostaci ekshumirani su iz sekundarne masovne grobnice Kamenica na području Zvornika", dodala je Čengić.

Danas su identificirani Almir (Bajro) Mujanović rođen 1979. godine u mjestu Zapolje, općina Bratunac, Elvir (Hrusto) Đozić rođen 1972. u Srebrenici, Ramiz (Šemso) Mehmedović rođen 1962. godine u mjestu Pale, općina Srebrenica, zatim Hamdija (Ismet) Buljubašić, rođen 1956. u mjestu Ljeskovik općina Srebrenica, Kadrija (Mehan) Selimović rođen 1942. u mjestu Beširovići općina Srebrenica i Jusuf (Juso) Smajlović rođen 1920. u mjestu Tokoljaci općina Srebrenica.

Reklame

0 comments:

Post a Comment