Wednesday, January 21, 2015

Dobrodošli na blog "Sarajevo u ratu"

Opkoljeno Sarajevo od 1992-1996
Dobrodošli na naš blog "Sarajevo u ratu" ili "Opsada Sarajeva", kako god ga nazvali nećete pogriješiti. Tu smo kako bih ljude podsjetili na ono što se zbivalo u Sarajevu za vrijeme njegove opsade koja je trajala 1425 dana u periodu  od 5 aprila 1992 do 29 februara 1996 godine od strane srpsko-četničkog agresora, da podsjetimo sve one koji su zaboravili kako je bilo živjeti u najtežim vremenima kroz koje je prošla naša zemlja Bosna i Hercegovina i njen glavni grad Sarajevo.

Nama ne treba zaborav jer ukoliko zaboravimo, zlo koje smo prošli može nam se na novo desiti, narod koji zaboravlja svoju prošlost nema pravo na budućnost zato što će i svaka budućnost nekad biti prošlost, a zaboravljeno nije vrijedno ni postojanja.

Bijeg u zaborav je odlika slabića. Zato mi ne bježimo od sjećanja. Jaki i odvažni se pamćenjem bore da se zla prošlost ne ponovi. Učeći se na greškama prošlosti, tražimo bolju budućnost.

U opsadi Sarajeva je 11 541 osoba izgubila svoj život, to nam je isti broj razloga da sebi zaborav ne priuštimo i veliki amanet, oporuka za budućnost.

Zaboravu mjesta nema. Neka se zlo kroz koje smo mi prošli ne ponovi generacijama koje nas nasljeđuju.

Reklame

0 comments:

Post a Comment