Wednesday, February 4, 2015

Obilježena 21. godišnjica masakra u Ulici oslobodilaca Sarajeva na Dobrinji


Učenjem Fatihe, minutom šutnje i polaganjem cvijeća na spomen-obilježje, danas je u naselju Dobrinja obilježena 21. godišnjica od stradanja devet građana u Ulici oslobodilaca Sarajeva kod broja 8.

Na ovom mjestu od tri minobacačke granate ispaljene s agresorskih položaja koji su se nalazili u Lukavici, smrtno je stradalo devet, a teže i lakše ranjeno 16 građana.

Članovi porodica poginulih, predstavnici Općine Novi Grad Sarajevo, MZ Dobrinja B, Grada Sarajevo, Kantona Sarajevo, Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.godine i članovi Unije civilnih žrtava rata, te građani okupili su se na ovom mjestu kako bi odali počast nevino stradalim sugrađanima.

"S agresorskih položaja tog dana ispaljene su tri granate, jedna za drugom. Jedna je pala na ovom mjestu, jedna iza zgrade na Trgu Zlatnih ljiljana broj 3 i jedna koja je pogodila stan u Ulici oslobodilaca Sarajeva broj 8", prisjećaju se članovi porodica ubijenih.

Tog dana poginuli su: Seida Baličevac, Osman Hebibović, Emin Kolar, Enver Mustagrudić, Muškija Pribinja, Mirsad Spahić, Selima Spahić, Aiša Šito i Jadranka Tendžera.


PRES SLUŽBA OPĆINE NOVI GRAD

Reklame

0 comments:

Post a Comment