Thursday, April 16, 2015

Milorad Dodik položio cvijeće u Potočarima



Stigao je Mile svojom prugom do Srebrenice, iste one Srebrenice  u  kojoj se desio genocid koji je on jednom priznao, pa potom zanegirao, da bi danas odao počast žrtvama u Srebrenici i položio cvijeće. Žalosno, ali istinito. Da to je onaj Mile što je prvo priznao genocid u Srebrenici pa ga zanegirao.



Ovako je nekada Mile  u Centralnom Dnevniku govorio o tome što se desilo u Srebrenici, a ovako je govorio o njoj kasnije. Mjenjao je Mile kvalifikacije onome što se desilo u Srebrenici za rad jeftinih političkih poena.




Danas nas je o ko zna koji put sve iznenadio, time što je pošao u Potočare i položio cvijeće na spomeniku žrtvama genocida u Srebrenici. Šta ti bi Mile danas, pa se sjeti Srebrenice? Da ti se nije edžel primakao, savjest proradila? Da li si iskren bio ili sve ovo za rad politike i interesa opet radiš?

E moj Mile, kada guzica obrazom postane, onda čovjek ima stotinu lica kojim mu se ne vjeruje. Kad se zagledaš u ogledalo, mi se baš pitamo, šta u njemu vidiš. Bezbeli će biti guzicu.

Jel te stid nakon svega biti tu?



Reklame

0 comments:

Post a Comment