Tuesday, December 8, 2015

Dodik u Hagu brani Sratka Mladića

Laktaški lažov, prelivoda u epizodi odbrane RS i generala Ratka Mladića

Šetao Mile laktaškom prugom i stigao do Haga, kaže kako mora osvetlati obraz svim Srbima, a posebno Ereslijama jer je to njegova sveta srpska dužnost i kako mu je posebna čast braniti velikog patriotu i dobrog čoveka Sratka Mladića.

Ali ne tako davno, Mile je pričao nešto drugo, neki drugi Mile je  svitu ratnog SDS-a nazivao štetočinama, zločincima, a Karadžića i Mladića onima kojima je mesto u zatvoru zbog zločinačke politike koju su vodili i zločina kojih je Vojska Republike Srpske činila u ime svih Srba. Govorio je Mile tada kako odgovornost treba biti personifikovana i kako krivica ne može biti kolektizovana.

On bi iste i hapsio, ali konsenzusa u narodu nije imao, pa se bojao govoriti i maskirao potrebu za hapšenjem ratnih zločinaca, poput Karadžića i Mladića, pravdajući se kako bi izdavanjem naloga za hapšenje istih izgubio političku budučnost, a i svaku drugu budučnost.

Govorio je on u prošlosti mnogo toga, kako je tipično za Srbe da od gubitnika prave mitske tipove i kako se sa srpskog naroda treba skinuti teret Karadžića i Mladića, čak je i u jednom londonskom političkom magazinu War Report Republiku Srpsku, nazvao "Republikom Šumskom".

Kako je Milorad Dodik govorio prije. Slobodna Bosna 22. 03.1996. godine

A onda je Mile stigao na vlast i od tada se njegov govor menja, od Dr.Džekila, postaje četnički Hajd, od umjerenog srpskog političara, postaje fašistički gad i vaskrsitelj nacionalne politike Srba.

Menjao je tako lica Dodik i namenjao i sada u Hagu pokaza ko zna koje lice, da ga i same sudije pitaju "Da li veruje sebi?".

Mi mu ne verujemo, kako bi mu verovali kada je u kodu srpskih nacionalista da lažu.

Ovu smijariju od suđenja ratnom zločincu i ološu od čoveka Sratku Mladiću, kao i ovoga laktaškog lažljivog skota, treba pratiti, samo da se uverite kako lica srpskih nacionalista mogu dobiti više oblika.

Pametni ljudi ovakve su davno smestili na smetljište istorije.

I na kraju namerno smo ovu kolumnu napisali po srpski ekavicom, na način kako su nas Bosance i Hercegovce srpski nacionalisti uveravali da treba da pišemo i pričamo, kao što nas Mile uverava da danas jednako priča istinu kao pre.Samo nam je pokazao da je nekim osobama jednako obrisati guzicu i obraz toalet papirom jer govno ostaje govno. Alal im vera kad mogu tako.

Ukoliko vam je ovo svedođenje promaklo, pročitajte vezane članke na ovome mestu:
Dodik sutra svjedok odbrane Ratka Mladića
Dodik na suđenju Ratku Mladiću: Alija Izetbegović se lažno predstavljao
Dodik u Hagu: Nigdje nisam čuo da je cilj bio da se protjeruju muslimani i Hrvati
Dodik na suđenju Ratku Mladiću: Što bih ja morao da se sjećam svega?

Reklame

0 comments:

Post a Comment